Help, ik wil iets organiseren!

Wil je graag helpen organiseren bij één van de bestaande activiteiten, of wil je juist iets totaal nieuws organiseren? Dan kan je altijd contact opnemen met Rubisco via rubisco.bestuur@biologieolympiade.nl. Hiervoor hoef je geen concreet idee te hebben. Wij kunnen je helpen door je in contact te brengen met andere mensen, die ook graag iets willen organiseren.

Je kan altijd in contact komen met andere oud-olympisten via de verschillende media, zoals Facebook, WhatsApp of Signal en Rubiscontinu. Vermijdt je één van deze media liever, dan kunnen wij voor jou een oproep plaatsen via deze media. Eventuele belangstellenden zullen door ons naar je doorgestuurd worden.

Niet alleen bij het zoeken naar mede-organisatoren kunnen we je helpen, maar ook bij het daadwerkelijk organiseren van de activiteit. Rubisco is een faciliterende en stimulerende stichting. Dat betekent dat we als bestuur meestal geen directe taken voor de organisatie op ons zullen nemen. Wel kunnen we je helpen in het stroomlijnen van de organisatie.

Hiervoor hebben we een aantal draaiboeken opgesteld die je hier kan vinden. Het algemeen commissiedraaiboek kan handig zijn voor elke activiteit. In dit draaiboek wordt uitgebreid uitgelegd welke steun Rubisco kan geven bij het organiseren van een activiteit en hoe het bijvoorbeeld zit met aansprakelijkheid. Daarnaast zijn er een aantal draaiboeken opgesteld voor specifieke activiteiten, zoals KOEN en het Midzomerfeest. Deze zijn te verkrijgen bij het bestuur. Voel je ook vrij om van het draaiboek af te wijken, een activiteit mag best wel eens een nieuw jasje krijgen.

Algemeen commissiedraaiboek Rubisco (2021)