Over Rubisco

Stichting voor Alumni der Biologie Olympiade “Rubisco” is een stichting voor en door oud-deelnemers van de eindronde van de Biologie Olympiade. Al vanaf het begin was de Biologie Olympiade in staat om mensen met elkaar te verbinden en vriendschappen te creëren die blijvend zijn. Stichting Rubisco is in 2012 opgericht om de verschillende activiteiten die georganiseerd werden door de groeiende groep oud-olympisten te ondersteunen en om de band tussen Stichting Biologie Olympiade Nederland (SBON) en de oud-olympisten te versterken.

In de vorm van Rubisco heeft de groep oud-olympisten een rechtspersoon die aansprakelijkheid is voor activiteiten. Bovendien kan Rubisco financieel ondersteunen door als vangnet te dienen bij onverwachte kosten en door grote bedragen voor te schieten, waar nodig. Zo ligt de financiële verantwoordelijkheid niet meer bij één organiserend persoon, maar bij de rechtspersoon Rubisco.

Naast financiële ondersteuning, houdt stichting Rubisco ook het netwerk van oud-olympisten in stand. Rubisco beheert de contactlijst met daarop alle oud-deelnemers van de Biologie Olympiade. Hierdoor is stichting Rubisco ook belangrijk voor SBON, aangezien veel van de vrijwilligers voor de Biologie Olympiade oud-deelnemers van de eindronde zijn. Bovendien faciliteert stichting Rubisco het onderlinge contact tussen oud-olympisten via verschillende media.

Hiernaast ondersteunt stichting Rubisco ook continuïteit van verschillende grote activiteiten door commissieleden te zoeken en draaiboeken samen te stellen en up-to-date te houden. Naast deze grote activiteiten, kan stichting Rubisco oud-olympisten, die zelf een activiteit willen organiseren, met elkaar in contact te brengen.

Logo

Het logo van de stichting stelt een versimpeld bovenaanzicht van het RuBisCO-enzym voor (gebaseerd op deze afbeelding), in gepaste, biologisch groene tinten. Het logo is ontworpen door Roel en Inge.